Sõitsin täna paar tiiru oma sapakaga (968m) ja mingiaeg hakkas käigukast jamama.
Alguses oli nii et tagumine käik ei tahtnud sisse minna. Proovisin mitu korda, siis lõpuks sain. Peale tunni või kahe tunnist sõitmist oli laksust selline teema et mitte ykski käik ei tahtnud sisse minna. Ainult siis läksid kui ma mootori välja suretasin, panin käigu sisse ja panin käima. Ma ise arvasin et äkki on viga mitte käigukastis vaid äkki on siduri vedeliku tase nii madal. Sest viimasel ajal on sidur väga madalalt võtma hakanud. Ärge mind kohe sõimama hakake, et ma raamatut ei loe vms. Ma lihtsalt valisin lihtsaima mooduse. Ja pealegi ma ei ole eriti tark autode alal nii, et kui keegi saaks siis võiks mulle puust ja punaseks selgeks teha.
Mõtleme nüüd loogiliselt. Kui mootor ringi käib, ei lähe käigud sisse. Kui mootor ringi ei käi, siis lähevad. Kus on loogika, et käigukast on "saba andnud"?
Sinu probleem ikkagi siduris.
Ei lõhna siin millegi järgi. Asi puht loogiline ju.B)
Selle skeemi pealt saaks kahh, aga leidsin juba enda oma üles.
Esimese asjana kontrolli mutri 15 kinnitust, seejärel kummimuhvi 16 korrasolekut. Edasi pane vabakäigu peale, siis keera lahti stoppermutter 11 ja reguleeri käigukang otseasendisse (ehk 90 kraadi põranda suhtes) ning keera stoppermutter kinni. Kontrolli ka mutri nr 8 kinniolekut.
seelge. eks esimesel võimalusel kui garaaži satun, vaatan yle.
aga täna hommikul käisin korraks ja vaatasin et kapoti all on 2 anumat onju. 1 on pidurivedelik (peale on kirjutatud DOT-4) ja teine on mingi muu asi, vist siduri vedelik(peale on kirjutatud PSK) ja see oli tyhi. ma ise arvan et äkki on kuskil siduri mingi toru katki läinud ja on vedelik lihtsalt välja voolanud.
siduri topsik on nagu üks anum ja eest vaadates paremal pool ning mille alt tuleb üks voolik, parempoolne kõrval on nagu kahe anumaga ja kahe voolikuga...
"Kujutage nüüd endale ette, et sõidame ülivana ZAZ-iga , naudime ilusat ilma ning miniseelikuid".
Jossu kirjutas:
siduri topsik on nagu üks anum ja eest vaadates paremal pool ning mille alt tuleb üks voolik, parempoolne kõrval on nagu kahe anumaga ja kahe voolikuga...
Siis kui siduritorus elab auk peaks salongipõrand olema mati alt kaetud piduriõliga. Minu hallil(kui see veel sõitis) kulus läbi gaasipedaali juurest. Võivad olla ka kohad, kus vedelikutoru läheb "läbi pleki" seal peab kummitihend ümber olema.
Kui toru on terve, siis arvatavasti kummaski pumbas viga. Peapump kapoti all ja selle lekkimist tähendab piduriõli allavoolamisega mööda siduripedaali. Peapump asub paremal pool sidurikoja lüljes... võibolla õhutusventiil lahti
sain korda. põhimõtteliselt. 1 probleem oli sellels et sidurivedelikku lihtsalt ei olnud iisavalt, samas aga on kuskil vist mingi auk, sest kui paar käeva seisab, siis on vedelikku juba läinud kuhugi.