Noored, ostke sapakad, muude masinatega sõitmine on mõtetu!

Siia kõik muu, mis mujale teemadesse ei sobi.
Post Reply
Jossu
Posts: 1843
Joined: Thu Nov 30, 2006 5:51 pm
Contact:

Noored, ostke sapakad, muude masinatega sõitmine on mõtetu!

Post by Jossu »

Tsiteerides 14 novembri postimeest.
Esmast juhiluba ei saa, kui oled varasema kahe aasta jooksul kas või vales kohas tee ületamise eest trahvi saanud, vahtralehe aeg pikeneb kahelt aastalt kolmele. Sõitma peab maanteel teistest vähemalt 20 km/h aeglasemalt ning iga pisimgi liiklusrikkumine nende kolme aasta jooksul tähendab, et täieõiguslikku juhiluba tuleb kaua oodata.
Pole vaja osta bmw-d, mersut ega muud ülimugavat, hea kiirendusega ja suure tippkiirusega masinat, mugavaks sõiduks.
Sõidame sapakatega, sapaka normaalne kiirus on 70km/h, kulgeme rahulikul tipptunnil mööda Tallinna maanteed, vaatame ja talume ilusti kuidas tagumised tõmblevad taga, et mööda saada jms. Oma rahustuseks võib tagaaknale midagi tagasõitvale ka kleepida.
Seda võiks nimetada Aktsioon Pidurdame liiklust 2008/2009. Saan sellest tõesti aru, kui 2 aastalt 3le läheb vahtralehe aeg, kuid mingi jabur süsteem. Nt unustad tuled põlema panna autol, teed hädapeatuse vales kohas, lükkub automaatselt sinu vahtralehe perioodile 2 aastat lisaks. Nii jääb viiendik Eesti rahvast terveks eluks vahtralehega sõitma. Täesti haige piiderdamine meie bananacountry poolt.
Last edited by Jossu on Sun Nov 16, 2008 9:02 pm, edited 1 time in total.
"Kujutage nüüd endale ette, et sõidame ülivana ZAZ-iga , naudime ilusat ilma ning miniseelikuid".
kala
Posts: 28
Joined: Sun Jul 29, 2007 11:45 pm
Contact:

RE: Noored, ostke sapakad, muude masinatega sõitmine on mõte

Post by kala »

Lisan omaltpoolt märke sellest suurest osast bananacountry liikluspildist: Nimelt osa hiljuti autokooli lõpetanud kodanikest(osaliselt kivi naisterahvaste kapsaaeda) liikleb ja käitub rooli taga täiesti absurdselt, mis on märk kehvast (loe:valest) koolitusest või lubade müügist. Kui vahtralehed on viimastel aastatel oma bemmarite ja audidega kõvasti matsu pannud, siis on see loomulik jätk.

Jutt veits teemast möödas kuid: Kui seadus piiraks vahtralehtedel sõita üle 75...100kw-se autodega jätaks paljud enda ja teised terveks. Võimsama pilli sanga astugu äsja load omandanud tegelane ainult eri loa alusel.

See mida plaanitakse on arvatavasti järeldus just avariide statistikast, mis ei teki niisama vaid ongi märk "kvaliteedist".

Muuseas mul üks sõber arvas kunagi et üle 200kw mootoriga autot
võib juhtida ainult rallikooli eriloa alusel. Tõsi, on jama, kui kilovatid ületavad IQ.

P.S. Sapika ostu soovitan mina ka :)
Sapi-Vana
Posts: 745
Joined: Sun Nov 02, 2008 8:30 pm
Contact:

RE: Noored, ostke sapakad, muude masinatega sõitmine on mõte

Post by Sapi-Vana »

Nädalavahetusel tegin oma masinaga esimese tiiru Tõrva linnas. Taha kogunes ikka arvestatav hulk pemusid ja forde, mille juhid valdavalt aukartusega jälgisid, kuidas uunikumlennukiga kõigepealt meeletult pöördeid üles võetakse (õhuklapi unustasin ähmiga peale) ja siis vaaaaikselt plöt-plöt-plöt liikuma hakatakse. Kohalik konstaabel vahtis masinat nii et suu vajus ammuli ja minust ta sinna tänavanurgale vahtima jäigi. Kuna käiguvahetus on absoluutselt teine ja ma olen ikka volksu käigukastiga harjunud, siis õnnestus mul loomulikult paraja hoo pealt masin välja ka suretada. Hoo pealt siis jällegi teine käik sisse ja paarutades edasi :) Linnapiirist pani siis igavene hord masinaid minust mööda ja kõigil juhtidel oli mulle midagi näidata. Valdavalt siis pöialt, suht vähe keskmist näppu.
von Zapp ehk Sapi-Vana.
katk
Posts: 213
Joined: Sun Dec 03, 2006 7:19 pm
Contact:

RE: Noored, ostke sapakad, muude masinatega sõitmine on mõte

Post by katk »

Jossu kirjutas:
Seda võiks nimetada Aktsioon Pidurdame liiklust 2008/2009. Saan sellest tõesti aru, kui 2 aastalt 3le läheb vahtralehe aeg, kuid mingi jabur süsteem. Nt unustad tuled põlema panna autol, teed hädapeatuse vales kohas, lükkub automaatselt sinu vahtralehe perioodile 2 aastat lisaks. Nii jääb viiendik Eesti rahvast terveks eluks vahtralehega sõitma.
Esiteks Aktsioon Pidurdame liiklust... - liikluseeskirjas on selgelt punkt, et aeglasemalt liikuja peab kiiremalt sõitjatel võimaldama ohutult mööduda, vajadusel ka tee ääres peatuma.
Ma ei arva, et see on mingi probleem kui viiendik Eesti rahvast terveks eluks vahtralehega sõitma jääb, sest minu meelest kuuendik (justnimelt kuuendik, mõelge nats matemaatikale) rahvast ei oska nagunii sõita ja tegelikult ei ole seda trahvi nii kere midagi saada, kui unustad tuled põlema panna vms siis ka politseinik on inimene ja kehvemal juhul piirdub ametliku hoiatusega (ei võrdu trahviga).
Mind tõsiselt huvitab kas tõesti on nii raske ilma trahvi saamata ringi liigelda? Minul oma 6 aastase sõidupraktika juures pole veel õnnestunud midagi nii suurt korda saata.
marek
Posts: 661
Joined: Sun Dec 03, 2006 1:59 pm
Contact:

RE: Noored, ostke sapakad, muude masinatega sõitmine on mõte

Post by marek »

Mina pooldaks ennem kiiret sõitu kui venimist. Tihtipeale imelikud autojuhid (sõiduvõimetud naisterahvad ja liiga vanad penskarid oma ladadega) tekitavad igapäevaliikluses pingeid, teevad mõtetuid pidurdamisi ja ümbermõtlemisi kui suund sees juba, kõige rohkem vihkan olukorda, kus sellised idikad sulle viimasel hetkel 10-20 km/h ette vajuvad ja seisma jäävad, õnneks nad ise süüdi tavaliselt.

Streetracerid oskavad üldjuhul neist 10x paremini sõita ning suudavad teinekord 60-70(100) km/h linnas ära hoida liiklusõnnetuse ennem, kui kuradi vanamutt peugeotiga 15 km/h.
Idikatest rullnokad sõidavad tavaliselt ennast kuskil metsavahelisel teel juba ümber puu, kas mendi tagaajamise või piisava keelekaste tõttu. Linnaliiklusesse nad tavaliselt õhtuti ei jõuagi ja päevase aja ning tipptunni liikluskeerukus käib neil üle mõistuse... atvalsielt pole nad selleks ajaks kaineks ka saanud või oma "autole" hääli sisse.

EDIT: Tegelikult ei tahtnud ma kiiruseületamist ja seaduserikkumist propageerida, aga valiks enne kiire sõidu kui aeglase. Muidugi ideaalne, ja mida ise kasutan, on normaalne sõit ühtlases liiklusvoolus, arvestades nii kaasliiklejate kui jalakäijate heaolu.

EDIT2: Seoses tulede mittepõlemise eest trahvimisega, peab ikka eriti kehvas tujus ment olema. Mulle on isegi mendiauto tulesid vilgutanud kui ühekorra endal ununes...
Last edited by marek on Mon Nov 17, 2008 11:24 pm, edited 1 time in total.
Image
Sapi-Vana
Posts: 745
Joined: Sun Nov 02, 2008 8:30 pm
Contact:

RE: Noored, ostke sapakad, muude masinatega sõitmine on mõte

Post by Sapi-Vana »

Ma alles praegu panin tähele selle uudise tõelist pommi - noor sõitjapeab hakkama 20 km/h aeglasemalt kulgema. Ise kärutan ka vahtralehega (talvesõidud on jäänud aastaid järjest tegemata, muudkui pikendan "lehte"), aga seadusest tulenevalt võin kulgeda kõikjal maanteedel kuni 90 km/h või siis vastavalt piirangutele. Üle 90 km/h kiirust ma vanalt notilt välja pigistama ei hakka nagunii ja pealeselle on elu kui selline armas siiki. Aga kui ma nüüd pean tõesti hakkama liikuma maanteel 70 km/h, siis krt see teeb küll natuke tuska. Mitte et ma sellele põhimõtteliselt vastu oleksin - lihtsalt ajast on kahju.

Aga samas on ju asi loogiliselt paigas - kõigepealt paneme noored jõuga paika ja siis paneme patrullid teedele seda planeeritud 800 miljonit trahvirahas kokku korjama. Siililegi selge, et noored uljaspead hakkavad sõitma üle 70 km/h ja isegi solge taipab, et kohe on ka maksuamet kohal.
von Zapp ehk Sapi-Vana.
Jossu
Posts: 1843
Joined: Thu Nov 30, 2006 5:51 pm
Contact:

RE: Noored, ostke sapakad, muude masinatega sõitmine on mõte

Post by Jossu »

Katk--aga vaata, sinu seadusekuulekus on jah tubli, kuid vaata meid. Aegajalt peame vedama endale koju doonorist ronte paari jupi saamiseks. Karta on, et 500 kroonise masina puhul ei akka me treilat ega puksiiri tellima ning nii toomegi ise õhtuämaruses auto omal jalal ära. Legaalne see muidugi pole, sina ju nii tõsine fanatt pole ja oled igati seaduskuulekas Tubli. Aga minupuhul seaks see juba piirid hobile...
"Kujutage nüüd endale ette, et sõidame ülivana ZAZ-iga , naudime ilusat ilma ning miniseelikuid".
katk
Posts: 213
Joined: Sun Dec 03, 2006 7:19 pm
Contact:

RE: Noored, ostke sapakad, muude masinatega sõitmine on mõte

Post by katk »

Kusjuures ei ole see auto vedamine ka niiväga hull, kui siiski elementaarseid ohutusnõudeid täidetakse ja selliseks väikseks vedamiseks on ilmselt võimalik ka mõni lepalehtedeta masinist leida ;)
Aga tegelikult saaks minumeelest sellised nö mõtetud tegelased liiklusest likvideerida sellega, et teeme C-kat eksami kohustuslikuks, kui ikka veokaga (soovitavalt vene oma) sõita oskad siis sõidad ka tavalise masinaga ja täiesti normaalselt (st kui ületad kiirust siis ka oskad piiri hinnata jne). Ma julgen arvata, et sellise süsteemi puhul puuduks liiklusest ohtlikud uih-aih naised (siinkohal vabandus hästi ja korralikult sõitvate naiste ees, teie kohta see ei käi :)) ja suvalised rullnokad - Jossu ja teistele taolistele tüüpidele ei valmistaks selline väike "lisakohustus" aga mingit probleemi
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests