generaator ei lae:S

Probleemid elektri, veermiku või mootoriga?
Post Reply
mexx
Posts: 58
Joined: Mon Sep 17, 2007 1:07 pm
Contact:

generaator ei lae:S

Post by mexx »

tervist,minul siis mure 968m zazzeriga,nimelt siis peale pikemat seismist 4 kuud on laadimine nagu vits vette kadunud,äkki keegi oskab nõu anda mida teha ja mida vaadata et asi korda saaks.....lisaks tahaks veel teada et kas tallinnas ka yldse mõni asjapulk elab kes nüu ja jõuga võiks abiks olla.....ette tänades
Jossu
Posts: 1843
Joined: Thu Nov 30, 2006 5:51 pm
Contact:

RE: generaator ei lae:S

Post by Jossu »

Tervist.Kontrolli kõigepealt ega mõni genekast tulev juhe lahti ei ole tulnud. Kui kõik juhtmed korras siis puhasta relee klemmid.
"Kujutage nüüd endale ette, et sõidame ülivana ZAZ-iga , naudime ilusat ilma ning miniseelikuid".
metsamees
Aktiivne Klubiline
Posts: 603
Joined: Sat Dec 02, 2006 6:28 pm
Maakond: Tartumaa
Location: Tartu
Contact:

RE: generaator ei lae:S

Post by metsamees »

Varsti on vist pool foorumit sama jutu kodamist täis aga no olgu, veel korra siis:

Gene küljes on pruunid juhtmed, kollane ja jäme punane mis läheb starteri juurde, mõnel on veel lisaks üks must massi juhe

Et gene ültse mingit voolu välja annaks on ergutusmähisele pinget peale vaja- kollane ots. Et see pinge ka õigetesse piiridesse jääks mitte ei sõltuks väga palju mootori pööretest tuleb seda reguleerida. Ergutuspinge reguleerimisega tegeleb relee RR-310.
Pruunid juhtmed on geneka töö kontrollimiseks. kui gene töötab jookseb pruunide juhtmete kaudu vool releesse mis laadimistule ära kustutab ja starteri plokeerib.
Tõenäoliselt jamabki RR-310, tahab kontaktide puhastamist. Kontrollimiseks pane auto käima, tuled põlema, relee küljest ära ja pistikust juhtmed omavahel kokku(kollane ja vist oli roheline). Kui laadimimistuli ära kustub on relee vigane, kui ei kustu on genekaga midagi(tõenäoliselt harjad kinni või kulunud). Selle katse juures ei tohi kõvasti gaasi anda sest ei ole midagi mis pinget piiraks ja gaasi andmise ajal hüppab pinge vähemalt paarikümne voldini.
sapakas
Posts: 2
Joined: Tue Mar 25, 2008 8:46 pm
Contact:

RE: generaator ei lae:S

Post by sapakas »

ega ei sa kuskilt täpselt pilti juhtmete kohta et saaks viga taga ajada
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest