Ukraina alustas jõulist hävituspoliitikat

Siia kõik muu, mis mujale teemadesse ei sobi.
Post Reply
Sapi-Vana
Posts: 745
Joined: Sun Nov 02, 2008 8:30 pm
Contact:

Ukraina alustas jõulist hävituspoliitikat

Post by Sapi-Vana »

Eile vaatasin taevakanalitelt programmi "1 Auto" ning seal juhtusin otsa klipile, mis sapikasõprade jaoks midagi rõõmustavat ei pakkunud. Nimelt alustas Ukraina kampaaniat, mille eesmärk on automüüki elavdada läbi "romude" hävitamise. Kampaaniaga "Dengi za hlam - složna no možna" ("Raha romude eest - raske kuid võimalik") üritatakse inimestesse süstida mõtet, et just praegu on võimalik oma vana auto eest vanaraua kokkuostus rohkelt raha saada ning kõik see käib koos teise kampaaniaga, mille sisu on meilegi juba tuttav - kõik registreeritud autod peavad omama kohustuslikus korras ülevaatust ja kindlustust.

Kampaania pildimaterjalis ja videostriimis on siis esindatud rohkelt muhke, sapikaid ja LuAZ-e mis kõik metallihunti lähevad ja mille omanikud rahulolevalt intervjuud annavad.

Nii et LuAZiomanikel vist varsti Ukrainasse juppide järele minna enam ei tasu...
Last edited by Sapi-Vana on Fri Mar 26, 2010 7:16 am, edited 1 time in total.
von Zapp ehk Sapi-Vana.
uve6
Posts: 801
Joined: Thu Dec 06, 2007 5:05 pm
Location: Elva
Contact:

RE: Ukraina alustas jõulist hävituspoliitikat

Post by uve6 »

:o:@
http://www.luaz969.tk
Martin2
Posts: 91
Joined: Sat Jul 04, 2009 9:25 pm
Contact:

RE: Ukraina alustas jõulist hävituspoliitikat

Post by Martin2 »

:@
zaz 968M
luaz 969A
audi 80 b3
Sapi-Vana
Posts: 745
Joined: Sun Nov 02, 2008 8:30 pm
Contact:

RE: Ukraina alustas jõulist hävituspoliitikat

Post by Sapi-Vana »

Jälgisin sedasama "1 Auto" kanalit nüüd spetsiaalselt pikemalt ja sain veel ühtteist masendavat teada. Nimelt Ukraina selle aasta automüüginumbrid on "mjahka gavarja skromnie" ("pehmelt öeldes tagasihoidlikud"), nagu üks müügisalongispets kommenteeris. Aasta esimese kolme kuu kõige tublim müüja on VAZ, mis on suutnud maha müüa 981 autot, neist enamus Nivad. Põhjus on ka ilmne - Ukrainas pärast seda talve ametlikult enam sõiduteid ei ole. Miski "mezdunarodnoje" maanteesõiduüritus jäi ka sellepärast ära, et ei ole kus sõita. Kuuendal positsioonil oli müügiedetabelis ZAZ 562 autoga. Täiesti tabelit lõpuni jälgida ei suutnud, aga ridu oli umbes 15 ja alumine ots omas numbrit tugevalt alla saja. Seega kokku umbes 3000 - 4000 autot müüdud. Et põhimõtteliselt Ukraina kohta sisuliselt ei olegi autosid müüdud.

Ukraina autojuhid on koondumas ühingusse, mille eesmärgiks on kas automaksu kaotamine või vastava rahasumma sajaprotsendiline suunamine teedesse. Põhimõtteliselt tundus olevat nii, et kaotada autoomanikel ei ole midagi. Kui nad läbi kukuvad, siis nagunii neil enam teid ei ole, mille peal autoga sõita - seega las represseerivad.

Aga repressiivorganid töötavad kenasti. Kahjuks vastavat infolõiku täielikult haarata ei suutnud, kuna Ukrainas räägitav keel vene keelest erineb märgatavalt, aga põhiline uba jõudis pärale - vastavatel mentidel on täielik õigus suvalisel hetkel neile huvi pakkunud auto peatada ning kui see leitakse olevat "ohtlik", siis järgneb "konfiskat", ehk siis konfiskeerimine. Vastava "mupo" täisnime ma ei suutnud meelde jätta, aga see oli midagi DROZARPOHVARZ või miskit sellist lühenditest kokkupekstud järjekordne keelevärdjas.

Nii et Ukrainas siis praegu käib tõsine tragöödiatsirkus, millest ilmselt vanad autod eluga mitte kuidagimoodi välja ei tule.

Kui sa oled ukrainlane, siis vana auto olemasolu korral peab see toimima nagu uus, peab omama kõike vastavaid dokumente ja ikkagi on võimalus, et "maanteemupokad" leiavad sellel mingi detaili, mis võib olla "ohtlik" ja siis järgneb "konfiskat". Seda on teha suht lihtne, sest vana autoga Ukraina kuumaastikul kulgemine kindlasti lõhub korralikult. Aga noh - alati on ju omanikul olemas võimalus ise oma auto metallihundi hammaste vahele visata ja mingi hulga grivnade võrra "rikkamana" edasi astuda.

Ühe positiivse järelduse sain sellest kõigest ka tehtud - nimelt me elame Ukrainaga võrreldes veel ikka roppu moodi normaalses riigis.
Last edited by Sapi-Vana on Sat Mar 27, 2010 8:15 pm, edited 1 time in total.
von Zapp ehk Sapi-Vana.
JOALANA BX
Posts: 92
Joined: Thu May 21, 2009 10:57 pm
Contact:

RE: Ukraina alustas jõulist hävituspoliitikat

Post by JOALANA BX »

no küll siin eestis ka hakkavad vanade autode kallal jõbima:)meil ju riigikogu kus geniaalseid mõtteid paberile pannakse ..istuvad öösel oma salaplaane;)
uve6
Posts: 801
Joined: Thu Dec 06, 2007 5:05 pm
Location: Elva
Contact:

RE: Ukraina alustas jõulist hävituspoliitikat

Post by uve6 »

Ma käin korra nädalas ühes metali punktis,siis seal on ka kurb vaade.
Eile oli -zaz 968 mootor,karpasid ei jõudnud kokku lugeda:o
http://www.luaz969.tk
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests