"Linake kata end"

Siia kõik muu, mis mujale teemadesse ei sobi.
Post Reply
Sapi-Vana
Posts: 745
Joined: Sun Nov 02, 2008 8:30 pm
Contact:

"Linake kata end"

Post by Sapi-Vana »

Kuna täna on Joosepil sünnipäev ja ta kindlasti ei ole välja mõtelnud, mida kõike sünnipäevalauale (mis peab lookas olema) panna, siis mõtlesin, et võiks siinkohal avada sellise lehekülje, kuhu igaüks saaks kirjutada mingi toimiva retsepti, mis
a) oleks äraproovitud,
b) oleks mõnus,
c) oleks lihtne teha,
e) ja suhtkoht odav pealeselle.

Alustaks siis näiteks kuulsa "Sapi-Vana tipikastmega".

Selleks on vaja:
a) 200 ml vahukoort (mingi 5 krooni),
b) üks väike pakk sinihallitusjuustu (mingi 14 krooni),
c) üks pakk Creme Bonjour määrdejuustu, soovitavalt maitserohelisega, aga toimetab ka see hapukurgiga asi (mingi 16 krooni).

Seega summaarselt tipikastme peale 35 krooni.

Kõigepealt sõku see sinihallitusjuust kahvliga määrdejuustuga korralikult segi. Siis lisa jaokaupa see vahukoor ja muudkui aga sega laiali. Võid kõige selle valmis teha kahvliga, aga võid kasutada ka mikseri või näiteks drelli otsa pandud vahustaja teenuseid. Olen tähele pannud, et saumikser on vaat et kõige ägedam riist appi võtta. Tuleb selline keskmiselt suure kausi täis tipikastet.

Nüüd siis on vaja midagi, mida selle kastmega süüa (kartulikrõpsud näiteks või praeleivad... ), midagi pealejoogiks (kasvõi õlu näiteks) ja seltskonda. Ja juttu jätkub kauemaks.
Last edited by Sapi-Vana on Mon Mar 08, 2010 4:46 pm, edited 1 time in total.
von Zapp ehk Sapi-Vana.
uve6
Posts: 801
Joined: Thu Dec 06, 2007 5:05 pm
Location: Elva
Contact:

RE: "Linake kata end"

Post by uve6 »

pole paha:oB)
http://www.luaz969.tk
Sapi-Vana
Posts: 745
Joined: Sun Nov 02, 2008 8:30 pm
Contact:

RE: "Linake kata end"

Post by Sapi-Vana »

Siis veel üks hea asi - "Sapi-Vana energiajook"

Vajaminev:
a) Sangria kaheliitrine punane vein,
b) Coca-Cola kaheliitrine kõigekangem,
c) jõhvikasiirup... see pooleliitrine,
d) suurem plekkämber

Tegemine:
Kõigepealt siis vein ja koola pange ja törts segamist, siis siirup otsa ja vett niipalju kuni märk vastu tuleb. Kuna koolas on säilitusaineid "do huija i bolshe", siis ei maksa karta segu halvaks minemist - seega saab seda pudelitesse ümbervalatuna rahus külmikus hoida.

Igal juhul ämber sellist jooki hoidis kord viis pillimeest hullult aktiivsetena öö otsa üleval ning kreatiivsust jätkus kaheteistkümne uue loo tegemiseks. Mingi kolm-neli liitrit rüübet jäi veel päevaseks prooviks kah. Kusjuures energiat jätkus nii palju, et enne seda käisime veel jahis ka ära. Ning mul isiklikult jäi seda pauerit veel niipalju üle, et tegin mootorsaega "Družba" ühest pakust miski rämedalt suure ovaalse õllealuse valmis... Sellist autopiloodil kaine peaga rabelemist polnud enne kellelgi ette juhtunud.

Seega kui on sapika juurde pikemalt putitama minek, siis võib ju sellise joogi kaasa võtta ja ei sa märkagi kuidas aeg jookseb, käed on kogu aeg tööd täis ja enne kukke teed sapperiga juba esimese tiiru ära.
Last edited by Sapi-Vana on Tue Mar 09, 2010 9:09 am, edited 1 time in total.
von Zapp ehk Sapi-Vana.
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 19 guests